Hlavní obsah

Indové se nechali dobrovolně pošlapat stádem krav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indičtí muži každoročně navštěvují město Udždžain ve státě Madhjapradéš, aby se v rámci tradičního rituálu mohli nechat pošlapat stádem krav, které považují za posvátné. Věří totiž, že tím zajistí štěstí a prosperitu svým rodinám a vesnicím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indové se dobrovolně nechávají pošlapat stádem kravVideo: AP

 
Článek

Rituál se pravidelně odehrává v rámci hinduistické slavnosti Diwali, která je v Indii oficiálním státním svátkem.

Do města Udždžain se každoročně sjíždějí stovky odvážlivců, kteří věří, že nebezpečný rituál zajistí jejich rodinám a vesnicím štěstí a zářnou budoucnost.

Krávy jsou nejprve ozdobeny barvami, girlandami a henou a následně hnány úzkou uličkou. Tam už jsou muži připraveni přijímat rány a kopance.

Ačkoliv je při rituálu řada účastníků zraněna, říká se, že jejich štěstí bude růst spolu s uzdravovacím procesem. „Zatím se nestal jediný případ, kdy byl některý z účastníků vážně zraněn,” řekl serveru Yahoo7 Bhadar Rathod, jenž se na pořádání akce pravidelně podílí.

Kráva je v hinduismu nejposvátnějším zvířetem. Hinduisté věří, že když je svatá kráva pošlape, přijme tak jejich bolest jako oběť a na oplátku jim požehná štěstí a mír.

Reklama

Výběr článků

Načítám