Hlavní obsah

Indonéský chlapeček má šest nohou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

Osmiměsíční chlapec Muhammad Karunia z Indonésie má nelehký život. A jeho rodiče rovněž. Dítě se totiž narodilo se šesti nohama. Rodina teď vkládá naděje do zatím vznikajícího týmu lékařů, kteří by přebytečné končetiny měli batoleti odoperovat. Záběry malého Asiata zveřejnila agentura AP.

Osmiměsíční batole má šest nohouVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Péče o šestinohého chlapce je velmi náročná, popisuje jeho 31letá matka Sri Nurul Hidayatiová. Kvůli čtyřem končetinám navíc, které mu vyrůstající z trupu, má dítě řadu problémů, mimo jiné s vyprazdňováním. Občas dokonce krvácí.

„Od jednoho měsíce je komplikované mu nasadit pleny, kalhoty i další oblečení. Doufáme, že operace proběhne co nejdříve. Moje dítě chce být jako ostatní, chce stát a mít normální orgány,“ popsala matka s tím, že chlapeček trpí i pomalým růstem.

Foto: Newsflare, AP

Osmiměsíční batole má šest nohou

Zákrok by měli provést ve Všeobecné nemocnici provincie Západní Nusa Tenggara. Její ředitel Lalu Herman Mahaputra však upřesnil, že zatím to není možné. V tomto zařízení je totiž jen jeden dětský chirurg. Je tudíž potřeba, aby tamním lékařům pomohl tým odborníků z nemocnice ve Východní Jávě, který dosud nedorazil.

Osmiletá Britka přišla kvůli meningitidě o končetiny. Jako první dítě dostala high-tech protézy

Věda a školy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám