Hlavní obsah

Indie po osmi měsících pustila na svobodu holuba, kterého podezřívala ze špionáže pro Čínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indie osvobodila holuba, kterého osm měsíců držela v zajetí pro podezření, že je čínským špehem. Pták, který byl chycen v květnu nedaleko Bombaje, měl na nohou kroužky s písmem připomínajícím čínštinu, což vyvolalo obavy.

Foto: Anshuman Poyrekar, ČTK/AP

Holub podezřelý ze špionáže pro Čínu byl vypuštěn na svobodu.

Článek

Zadržený pták však nebyl žádný špion. Nakonec se ukázalo, že jde o závodního holuba z Tchaj-wanu, který unikl a dostal se až do Indie, informovala agentura AP.

„Policie holuba vyšetřovala pro podezření ze špionáže, ale nyní byl spis uzavřen,“ uvedl list The Times of India, podle nějž byl pták po celou dobu držen na veterinární klinice v Bombaji. Vypuštěn do volné přírody byl 30. ledna.

Není to poprvé, co holub vzbudil podezření indické policie. V roce 2020 policisté v indické části Kašmíru propustili na svobodu holuba, kterého předtím chytili, když přeletěl přísně střeženou hranici s Pákistánem. Policejní vyšetřování tehdy rovněž dospělo k názoru, že pták není špion, prý patřil jednomu pákistánskému rybáři.

V roce 2016 pak v Indii vyvolal rozruch holub, který u sebe měl vzkaz s výhrůžkou premiérovi Naréndrovi Módímu.

Policie zatkla tokijského taxikáře za to, že najel do holubů a jednoho zabil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám