Hlavní obsah

Indičtí učitelé mají zakázáno štrikovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

INDIE

Indičtí učitelé v provincii Uttar Pradesh musí respektovat nové pravidlo, které jim znemožňuje při výuce štrikovat. Proti nařízení, které vstoupilo v platnost na konci listopadu, se však profesoři ohrazují s tím, že při pletení se lépe soustředí na výklad.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Předvánoční koncerty Příbramské filharmonie na dobříšském zámku slaví letos výročí, uskuteční se už podesáté

Článek

Nařízení bylo ve školách zavedeno poté, co si mnozí rodiče začali stěžovat, že jsou učitelé pletením svetrů a ponožek příliš rozptylováni.  

"Profesoři se více věnují štrikování než výuce," uvedl ve středu Neera Yadav, vedoucí tajemník Školského odboru v provincii, která je nejlidnatější v celé Indii, a zdůraznil, že "všichni - od učitelů až po nepedagogické  zaměstnance - mají udělen zákaz plést při vyučovacích hodinách".  

Na pletení trvají

Učitelům se však nové nařízení vůbec nelíbí, nechápou ho a nejraději by ho zrušili, napsal zpravodajský server Matinternet. Brání se tím, že je pletení v práci nevyrušuje, naopak jim prý pomáhá plně se soustředit.  

Pedagogům pravděpodobně na pletení jehlicemi velice záleží, neboť pohrozili, že budou za "štrikovací" právo dokonce stávkovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám