Hlavní obsah

Indičtí sloni budou vybaveni reflektory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Odrazovými skly a reflektory by měly být vybaveny všechny dopravní prostředky, tak proč by měl být slon indický výjimkou? Zadnice těchto tlustokožců v indické metropoli Dillí proto jsou od tohoto týdne opatřovány reflektory, neboť se množí případy, kdy řidiči ve zdejší chaotické dopravě tyto "drobečky", zejména v noci, přehlédnou.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Nejhůře srážku se slonem podle agentury Reuters obvykle odnese nárazník vozidla nepozorného řidiče a citlivý chobot nevinného zvířete. Indické sdružení na ochranu zvířat proto do distribuce uvedlo reflektory o průměru 13 centimetrů za pouhých 100 rupií (asi 60 korun), které se budou přivazovat ke sloním postrojům.

Sloni jsou v Indii najímáni jako exkluzivní dopravní prostředky pro různé slavnosti a svatby nebo pro potěchu zahraničních turistů. Nemotorní tvorové tak jsou často nuceni zvládat dlouhé překážkové dráhy, které pro ně představují chaotické a zahlcené ulice velkoměsta. Aniruddha Múkerdží ze společnosti na ochranu zvířat se už nechal slyšet, že stejné opatření se připravuje i pro ostatní indická města.

Reklama

Výběr článků

Načítám