Hlavní obsah

Indický premiér se modlil na dně moře. Božský zážitek, rozplýval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický premiér Nárendra Módí oblékl skafandr a s pavím perem v ruce se ponořil na mořské dno, aby se pomodlil u ruin starého hinduistického chrámu. Nedělní ponor do vod Arabského moře u západoindického města Dwarka indický politický lídr popsal jako „božský zážitek“.

Indický premiér Módí se modlil na dně moře.Video: Reuters

 
Článek

„Modlit se ve (starověkém) městě Dwarka, které je ponořeno do vod, byl velmi božský zážitek. Cítil jsem se spojený se starou érou duchovní vznešenosti a nadčasové zbožnosti. Nechť nám všem žehná Kršna,“ napsal premiér Módí na sociální síti X s tím, že tento zážitek v něm zůstane navždy.

„Vzal jsem s sebou paví pero a položil ho k nohám Pána Kršny,“ napsal též indický premiér. „Dnes jsem plný emocí… Naplnil se desítky let starý sen,“ dodal Módí.

Foto: Profimedia.cz

Indický premiér Nárendra Módí po modlitbě v moři

Indický premiér otevřel kontroverzní chrám vybudovaný na místě zničené mešity

Svět

Město Dwarka v indickém státě Gudžarát, které nyní čítá zhruba 40 tisíc obyvatel, patří k posvátným místům hinduistů, kteří věří, že město založil bůh Kršna. Archeologové datovali některé nálezy až do druhého století před naším letopočtem, část ruin starého města se nachází pod mořskou hladinou v maximální hloubce kolem 35 metrů.

Módí zároveň o víkendu slavnostně otevřel most se čtyřproudovou silnicí, který spojuje indickou pevninu s ostrovem, u něhož se ruiny starověkého chrámu nacházejí. Vláda státu Gudžarát již dříve oznámila, že plánuje zavést ponorkovou dopravu pro návštěvníky, kteří se chtějí k ruinám starého města potopit.

Indie zvažuje změnu názvu země

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám