Hlavní obsah

Ind ušel přes 1300 kilometrů kvůli nedodrženému premiérovu slibu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ind Muktikánt Bisvál se dal po krátké přestávce znovu na pochod do Dillí, aby poukázal na nesplněný slib premiéra Naréndry Módího. Podle zpravodajského serveru BBC má Bisvál za sebou 1350 kilometrů a do indické metropole mu zbývá ještě asi 200 kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na cestě ze svého domovského státu Urísa je od 16. dubna a jeho cílem je připomenout Módímu jeho slib z roku 2015. Módí tehdy řekl, že vláda nechá v Uríse zmodernizovat nemocnici tak, aby z ní bylo špičkové zařízení srovnatelné s Všeindickým ústavem lékařských věd, který je v Dillí.

Bisvál řekl, že by se rád s Módím setkal a požádal ho o splnění tohoto příslibu. „Nevím, zda mne přijme. Když se se mnou nesejde, zahájím hladovku," sdělil BBC.

Muktikánt Bisvál (vpravo)

Muž pochoduje s indickou vlajkou v ruce z východní Indie postupně se zvyšujícím se vedrem. V Ágře na severu musel být hospitalizován, ale už je znovu schopen pokračovat v pochodu.

Módí na jeho počin zatím nijak nereagoval, i když na něj na Twitteru upozornil vůdce opoziční strany Indický národní kongres Ráhul Gándhí. „Ujišťuji pana Bisvála, že indický národ a naše strana slib za premiéra dodrží,“ napsal kromě jiného. Bisvál chce do Dillí dorazit ještě tento týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám