Hlavní obsah

IKEA vzdala hold odcházející Merkelové

Marketingové oddělení obchodního řetězce IKEA vždy přicházelo s neotřelými nápady. U příležitosti odchodu Angely Merkelové po 16 letech z funkce zveřejnil obchodní řetězec ve středu v německých novinách reklamu zobrazující právě německou kancléřku.

Foto: IKEA

V reklamě se obchodní řetězec symoblicky loučí s dlouholetou kancléřkou.

Článek

Reklama je velice prostá. Žena připomínající německou kancléřku odpočívá s rukama v klíně v ušáku. Nad ním je pak nápis „Home at last“, tedy „konečně doma“, který IKEA využívá v aktuální kampani.

Nábytkářský gigant tím naráží na rekordně dlouhé působení Merkelové v čele německé spolkové vlády, během kterého zažila tři velké krize (ekonomickou, migrantskou a pandemickou), zároveň byla respektována jako faktická lídryně EU, jež si svou pověst krizové manažerky vydobyla zejména schopností hledat kompromisy.

V twitterovém příspěvku pak oficiální účet řetězce ještě přidal citát: „Můžeš mi, prosím, podat operní kukátko? Chci se podívat, jestli už se Olaf činí.“ To je pochopitelně narážka na nástupce Merkelové, Olafa Scholze.

Merkelová se za svitu ohňů a zpěvu armády rozloučila s funkcí

Evropa

Angela Merkelová se rozloučila s funkcí minulý čtvrtek, kdy pro ni německá armáda připravila slavnostní ceremonii zvanou Velké čepobití. Vojenská kapela jí mimo jiné zahrála hit punkové východoněmecké zpěvačky Niny Hagen.

Reklama

Výběr článků

Načítám