Hlavní obsah

Hypnotizér při vystoupení ve škole uspal dívky a neuměl je probudit

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shebooke

Přiblížil se konec školního roku a vedení soukromé dívčí školy v kanadském Québecu se to rozhodlo oslavit zábavným vystoupením mladého hypnotizéra jménem Maxime Nadeau. Zpočátku úspěšná show se mu ale vymkla z rukou, když některé z dívek uspal tak, že je nezvládl probudit. Situaci musel po několika hodinách zachraňovat až jeho zkušený učitel.

BEZ KOMENTÁŘE: Hypnotizér uspal při vystoupení ve škole studentky, neuměl je probudit

 
Článek

V minulém týdnu škola College du Sacré-Coeur v Shebooku pozvala hypnotizéra, aby pobavil malou skupinu 12letých a 13letých dívek. Zatímco pracoval s některými z nich, ostatní se nadšeně dívaly. Když měla ale show končit, několik dívek zůstalo v transu. Přesto Nadeau zůstával naprosto klidný a bez obav jednal s vystrašenými učiteli i rodiči.

„Není to nebezpečné. Trans je stav duševní pohody. Neznervózněl jsem, věděl jsem totiž, že se z toho dívky dostanou,“ vysvětlil pro televizi CBC Nadeau.

Mladý hypnotizér každopádně nakonec zavolal na pomoc svého učitele Richarda Whitbreada, který dorazil do školy asi hodinu poté.

„Bylo tam pár studentek, které měly hlavy položené na stoly nebo byly očividně v transu. Měly oči otevřené, ale jejich výraz byl nepřítomný,“ popsal situaci Whitbread, který přiměl dívky, aby si myslely, že je opět hypnotizuje, a poté je probudil drsným hlasem.

Zážitek mimo tělo

Zhypnotizované dívky po probuzení uvedly, že se cítily omámené a měly těžké končetiny. Jedna ze studentek to dokonce popsala jako zážitek mimo vlastní tělo.

„Nevím, jak to vysvětlit. Je to, jako byste tam nadále nebyli. Jste omámení,“ uvedla Émilie Bertrandová.

Whitbread si událost vysvětluje tak, že jeho chráněnec je mladý a atraktivní, dívky tedy nadšeně následovaly jeho instrukce a mohl je tak zvlášť ovlivnit. A velkou roli v tom prý hrála i jeho celková nezkušenost.

Vedení školy se poté navíc dozvědělo, že se hypnóza lidem do 14 let nedoporučuje, protože jsou takto mladí lidé k podobným zkušenostem velmi citliví. Ředitel školy Daniel Leveillé uvedl, že si jeho zaměstnanci neuvědomili, jaké vedlejší účinky by show mohla mít.

Navzdory tomu všemu si to prý dívky stejně užily. „I tak to byla dobrá aktivita. Na začátku to bylo vtipné. I když to mělo takovou dohru, stejně bych to zopakovala,“ uvedla Bertrandová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám