Hlavní obsah

Hvězda filmu Muži v černém prý okrádala hospodyni

– LOS ANGELES
Novinky, Korzo/Plus

Pokud se honíte v práci i v neplacených přesčasech, vězte, že v Hollywoodu to není o nic lepší. Čas strávený v práci nad pracovní dobu neplatí zaměstnancům ani takové hvězdy jako Will Smith, hrdina filmu Muži v černém, a jeho manželka Jada Pinkett-Smithová. Manželé proto nyní čelí soudní žalobě ze strany bývalé hospodyně za 1640 neproplacených hodin.

Foto: HZS JMK
Článek

Nespokojená hospodyně Marilu Cooleyová navíc požaduje i odškodné za to, že ve chvíli, kdy se o peníze za přesčasy přihlásila, byla vyhozena. Cooleyová v soudním spise, který se před soudcem vyššího soudu ve Ventuře otevřel poprvé letos 11. září, uvádí, že u hollywoodského páru pracovala a žila více než čtyři roky.

Chce 175 tisíc dolarů

"Během té doby jsem pracovala více než čtyřicet hodin týdně a v prvních dvou letech jsem pravidelně dostávala proplacené i přesčasy. V březnu roku 1999 mi ale Smithovi přestali přesčasy platit a nabídli mi, že mi místo toho vyplatí každoročně odměnu pětadvacet tisíc dolarů. Tu jsem ale nikdy neviděla," uvedla hospodyně. Dodala, že když se o ni přihlásila, Smithovi ji okamžitě v říjnu 2001 vyhodili.

Podle žaloby dostávala Cooleyová týdenní plat ve výši jednoho tisíce dolarů. Kolik peněz jí ale uniklo za přesčasy, netuší, protože si je přestala v roce 1999 zaznamenávat. Svoji újmu nicméně vyčíslila na 175 tisíc dolarů, což v přepočtu činí více než pět milionů korun. "Budu se domáhat odškodnění nikoli kvůli penězům, ale abych fanouškům, kteří Willa a Jadu obdivují, dokázala, co jsou zač," prohlásila Cooleyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám