Hlavní obsah

Hroch málem spolkl malého chlapce. Ten to zázrakem přežil ve zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelné štěstí měl dvouletý chlapec ze západní Ugandy. Pokusil se ho totiž sežrat hroch. Jako zázrakem to malý Paul nejenže přežil, ale ani nebyl zraněn.

Foto: Lukáš Pavlačík/ Safari Park Dvůr Králové, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Paul Iga si před několika dny hrál u domu, asi 800 metrů od Edwardova jezera na západě Ugandy, když se k němu přiblížil hroch a pokusil se ho spolknout.

Poblíž dramatické scény byl naštěstí v tu chvíli jeden z místních obyvatel, Chrispas Bagonza, který po zvířeti začal pohotově házet kameny. Hrocha to vylekalo, a tak malého chlapce vyplivl a vydal se rozvážně zpět k jezeru.

Podle místní policie to byl první případ, kdy hroch žijící u jezera zaútočil na dítě. Policejní zpráva pak dále uvádí, že hroch hocha vzal do tlamy od hlavy a již ho i napůl spolkl.

Chlapec byl po incidentu neprodleně převezen do nemocnice. Vyšetření ukázala, že je v pořádku. Dostal tedy pouze injekci proti vzteklině.

Hroši jsou býložravci, ale pokud cítí ohrožení, bývají dost agresivní. Vedle útoků na menší loďky je znám i případ, kdy hroch zaútočil na tři lvy, kteří plavali přes řeku. Podle odhadů zabijí hroši v Africe kolem pěti set lidí ročně.

Ženy napadl na zvířecí farmě hroch, pomstily se po svém

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám