Hlavní obsah

Horkovzdušný balon v USA se při přistání střetl s nákladním vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklé nehodě, která se nakonec obešla bez vážnějších zranění, došlo minulou středu v americkém městě Burlington ve Wisconsinu. Horkovzdušný balon s pilotem a dvěma cestujícími se při přistání střetl s projíždějícím nákladním vlakem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Horkovzdušný balon narazil do vlakuVideo: Reuters

 
Článek

Jak uvedla místní policie, dvaašedesátiletý pilot se pokoušel přistát na prostranství nedaleko kolejí. Nepočítal zřejmě s vlakem, a gondola balonu navíc dosedla příliš blízko trati a budov okolo.

Podle svědků se balon nejprve odrazil od jedné z budov a následně ho zachytil projíždějící vlak. Není známo, jakou jel rychlostí, příliš rychle to ale naštěstí nebylo.

Horkovzdušný balon se chytil do elektrického vedení

Koktejl

Na místo okamžitě vyrazily záchranné složky, všichni tři lidé z balonu byli transportováni do nemocnice, dva z toho letecky. Podle prvotních zpráv utrpěli zranění ohrožující na životě, to se ale naštěstí nepotvrdilo.

Všichni tři byli z nemocnice propuštěni hned následující den. Incident stále vyšetřuje policie i dopravce Canadian National, které vlak patří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám