Hlavní obsah

Hořící muž trhal rekordy. V plamenech uběhl přes 270 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijskou disciplínou se běh v hořícím úboru zřejmě nikdy nestane, i když jde o opravdový výkon. Devětatřicetiletý Jonathan Vero však podal nadmíru úctyhodný výkon. Zapálený a bez kyslíkové masky tento francouzský hasič a kaskadér dokázal uběhnout 272,25 metru. Prvních sto metrů navíc dokázal uběhnout za 17 sekund.

Foto: guinnessworldrecords.com

Jonathan Vero během svého úspěšného pokusu o rekord

Článek

Svým výkonem v uplynulém týdnu ve francouzském Haubourdinu Vero překonal dosavadní rekordy Brita Antonyho Brittona, který dokázal uběhnout 204 metryů a prvních sto metrů za 24,58 sekundy.

Pro server Guinnessovy knihy rekordů Vero uvedl, že „měl vždy vášeň pro oheň“ a „nikdy si s ním nepřestal hrát“ od doby, co je dítě. Naštěstí z Vera nevyrostl žhář, nýbrž hasič. Svůj čas věnuje nejenom záchraně majetku a lidí před ohnivým živlem, ale ve volném čase působí i jako kaskadér, dělá fireshow či oheň polyká.

Verovi před startem zapálili speciální ochranný oděv. V závěru jeho běhu už plameny zhasínaly, i tak jej ale jeho doprovod postříkal práškovým hasicím přístrojem.

Na svůj rekordní pokus se dle svých slov připravoval přes tři měsíce. Nejdůležitější je podle něj „výbušnost, výdrž a dobrý dech“.

„Tohle pro mě hodně znamená, pro mou práci jako hasiče a pro lidi, kteří mě trénovali a viděli vyrůstat,“ uvedl šťastný Vero. „Stále mám o co se pokoušet a řadu rekordů před sebou,“ dodal s úsměvem.

Španěl zaběhl rekordní stovku v dámských lodičkách, pod 13 sekund

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám