Hlavní obsah

Hon na voliče dostal naprosto nový rozměr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Politici a politické strany mají mnoho způsobů jak upoutat voliče. Billboardy, letákové kampaně, diskuze v ulicích, ale i televizní spoty. Kvalita těchto spotů se mnohdy různí, ale to, co předvedli kandidáti na prezidenta Brazílie, je vrcholem kýče s odstínem teleshoppingu a šílených nápadů.

Brazilští kandidáti mají šílené předvolební klipy

 
Článek

První kolo prezidentských voleb v Brazílii odstartuje 5. října a kandidáti snaží voliče upoutat, jak to jen jde. V televizních spotech můžete například vidět kandidáta přestrojeného za Usámu bin Ládina, ale i jeho konkurenta, přestrojeného tentokrát za Baracka Obamu.

Doprovodná hudbou, slogany, titulky s telefonními čísly a pestrými barvami si tyto televizní předvolební spoty v ničem nezadají teleshoppingovými reklamami.

Nechybí ani kandidátka převlečená za uklízečku, vnadná blondýnka s boxerskými rukavicemi, kandidát strkající muže do rakve, kandidát klaun, zvracející kandidát a mnoho dalších bizarních klipů lákajících brazilské voliče.

Většina prezidentských kandidátů však tento styl své propagace bere jako tradici, jež má voličům ukázat i něco jiného, než pouhé předvolební sliby, které většina politiků po volbách nedodrží.

Reklama

Výběr článků

Načítám