Hlavní obsah

Hollywoodští herci v aukci na pomoc stávkujícím nabízejí venčení psa nebo večeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí herci vám koupí večeři, vyvenčí psa nebo pomůžou vyluštit křížovku – tedy v případě, že se vám takový zážitek podaří vydražit za pravděpodobně nemalou částku v aukci, jejíž výtěžek poputuje na zdravotní péči pro stávkující hollywoodské herce a scenáristy ve finanční tísni.

Foto: Profimedia.cz

Bob Odenkirk na srpnové demonstraci herců a scenáristů

Článek

Hvězda seriálu Volejte Saulovi, sequelu oceňovaného Perníkového táty, Bob Odenkirk zajde s tím, kdo nabídne nejvyšší částku, na večeři v New Yorku nebo v Los Angeles. V případě, že to je pro výherce příliš daleko, nechá mu herec dovézt jídlo z oblíbené restaurace a povečeří s ním přes videohovor. Částka nabízená v aukci zatím přesáhla 7100 dolarů (zhruba 163 tisíc korun).

Určité limity má nabídka herce a producenta Adama Scotta (Odbor městské zeleně), který vezme vašeho psa na hodinovou procházku – ale pouze v Los Angeles. Zájemci zatím nabídli přes 3000 dolarů (přibližně 69 tisíc korun). Přihazovat do aukce je možné do 22. září, píše server BBC.

Část herců se rozhodla ukázat své výtvarné vlohy. Zatímco Lena Dunhamová ze seriálu Girls nabízí nástěnnou malbu, John Lithgow, oceněný dvěma Oscary a několika Zlatými glóby, akvarelem zvěční dražitelova psa. Mezi dalšími nabídkami jsou například společný kurz keramiky či „existenciální rozhovor“ spojený s luštěním křížovky, podepsaný klobouk nebo píseň složená přímo pro vás.

V problémech jsou tisíce lidí

Aukci na platformě eBay pořádá charitativní organizace Union Solidarity Coalition, kterou letos v květnu na pomoc těm, kteří se kvůli stávce ocitnou bez finančních prostředků, založili hollywoodští herci a scenáristé.

Hollywoodští scenáristé začali stávkovat letos v květnu, v červenci se k nim připojili i herci. Důvodem stávky jsou neshody s velkými studii a streamovacími giganty ohledně platů, pracovních podmínek nebo i zapojení umělé inteligence (AI) v průmyslu. Podle BBC jsou v důsledky stávky bez práce i zdravotní péče tisíce lidí.

Dominový efekt v Kalifornii. Paralyzovaný Hollywood vytvořil v její kase obrovskou díru

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám