Hlavní obsah

Hod diskem? V americkém městečku házejí hnojem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na olympiádě se hází diskem, při nezvyklé soutěži ve Wisconsinu se hází hnojem. Jakkoli se to může zdát bizarní, lidé z městečka Prairie du Sac udělali z této disciplíny tradici. Utkávají se při ní jak dospělí, tak děti, a veškeré sportovní propriety pocházejí od lokálních krav. Letos se šampionát konal už po třiačtyřicáté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nezvyklá sportovní disciplína má dlouholetou tradiciVideo: Reuters

 
Článek

„Někteří lidé jsou vážně znechuceni tím, že házíme kravskými výkaly. My to ale bereme seriózně,“ řekl pro agenturu Reuters organizátor akce Jeremy Pings.

Sportovní potřeba se vyrábí přímo v lokálním regionu, nechává se celkem měsíc vyschnout na slunci. Ty nejpevnější se pak uskladní a používají se opakovaně. Krávy jsou navíc dobře živené, mají kvalitní trávu, která obsahuje hodně vlákniny, jak vysvětluje dlouholetá porotkyně Marietta Reuterová.

Letošní ročník, který byl už 43., přilákal kromě účastníků z USA také soutěžící z Nizozemska či Portugalska. Akce se zúčastnila i jedna nastávající nevěsta v rámci své rozlučky se svobodou. A i když se svou skupinou příliš úspěšná nebyla, ostatní pobavily alespoň jejich tematické kraví kostýmy.

Pravidla soutěže jsou pak obdobná jako u hodu diskem. Logicky vyhrává ten, kdo dohodí nejdál. Při manipulaci jsou ovšem zakázány rukavice. Prozatímním rekordem je hod daleký 76 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám