Hlavní obsah

Hned dva filmy chtějí vyprávět příběh Ernesta Hemingwaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Hned dva filmové štáby si na letošní rok předsevzaly tvrdý oříšek - natočit vysokorozpočtový snímek o životě Ernesta Hemingwaye, hráče, rybáře, ale také otce moderní americké prózy, píše britský list The Observer.

Foto: Zbyněk Fojtík

Společné foto

Článek

Oba filmy si stanovily za cíl odhalit pravdu o složitém milostném životě despotické osobnosti autora klasických děl, jako je Stařec a moře či Komu zvoní hrana.

Hemingwayem Rourke a Hopkins

Do role Hemingwaye, který se čtyřikrát oženil a nakonec se zastřelil, už jsou vybrány dvě filmové hvězdy, které mají zkušenosti s depresemi i závislostí na alkoholu, a to jeden Brit a jeden Američan. Mickey Rourke, hvězda filmu 9 a 1/2 týdne, který se druhdy těšil pověsti nejvíc sexy herce Hollywoodu, má hrát Hemingwaye v desetimilionové produkci, kterou dává dohromady britský producent Harry Alan Towers, známý také pod pseudonymem Peter Welbeck.

Dvaaosmdesátiletý Towers, který má na kontě mimo jiné i filmy s doktorem Fu Manchu či příběhy Agathy Christie, se spojil s italským producentem Silviem Sardim a hodlají začít natáčet svou verzi Heminwayova životopisu letos v říjnu na Kubě, kde spisovatel žil ve čtyřicátých a padesátých letech minulého století. Scénář se soustředí na jeho vztah s pěti klíčovými ženami - jeho čtyřmi manželkami a zdravotní sestrou, s níž se sešel jako mladík.

V soupeřícím filmu se jako Hemingway představí velšský herec Sir Anthony Hopkins, natáčet se bude v Itálii v produkci Franchise Pictures a pracovní verze se jmenuje Papa podle přezdívky, kterou romanopisci dali jeho přátelé.

Reklama

Související články

Hemingway v dopisech flirtoval s Dietrichovou

Potomci Ernesta Hemingwaye a Marlene Dietrichové veřejnosti poprvé ukázali dopisy, které si slavný americký spisovatel vyměňoval s neméně slavnou herečkou...

Výběr článků

Načítám