Hlavní obsah

Hlídací pes zhltnul peníze a musel zemřít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONKONG

Pes doplatil na své střežení krutou smrtí poté, co pozřel peníze svého páníčka. Ten neocenil psí ostražitost a raději čtyřnohého kamaráda zabil, aby zachránil alespoň nějaké bankovky.

Foto: ZOO Ostrava
Článek

Čínský zedník si doma za zrcadlo ukryl 215 liber (asi 9 890 Kč), spokojeně opustil svůj příbytek a s manželkou se vydal do zaměstnání. Finanční obnos, který byl původně určený na pomoc stavby domu v sousední vesnici, svěřil do péče svému spolehlivému psovi.

Rozpáraný pes vydal čtrnáct bankovek

Po návratu domů ale Číňan nevěřil vlastním očím. Chlupatý hlídač, který měl bankovky před případným zlodějem ubránit, je raději téměř všechny sežral. Pouze padesáti liber (přibližně 2 300 Kč) se ani nedotkl.

A se zlou se potázal. Majiteli totiž na penězích pravděpodobně záleželo více než na jeho psím mazlíčkovi a chtěl své peníze za každou cenu dostat zpět.

Rozhodl se tedy, že psa bezcitně zabije, aby z něj naspořené finanční prostředky vydoloval. Sice se mu nepodařilo najít úplně všechny peníze, byl však údajně velmi spokojen, neboť objevil aspoň čtrnáct bankovek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám