Hlavní obsah

Hlávka salátu nakonec vydržela déle než britská premiérka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský bulvární deník Daily Star v souvislosti s britskou vládní krizí vypsal tento týden anketu, zda vydrží déle hlávka salátu, nebo premiérka Liz Trussová. V souvislosti s tím bylo zahájeno živé vysílání sledující postupné chátrání salátu. Po oznámení rezignace premiérky běží na kanále scéna oslav.

Článek

Liz Trussová vejde do dějin britské politiky jako premiérka, která vládla nejkratší dobu. Vtip, který rozjel deník Daily Star, tak má očekávané vyvrcholení. Na kanále na YouTube je možné vidět salát ve společnosti dalšího ovoce a „bujaré oslavy“.

„Tento salát vydržel déle než Liz Trussová,“ stojí v titulku v živém vysílání. „Salát promluví k národu v 18:00 hodin,“ hlásá další titulek.

Britská premiérka Liz Trussová rezignuje

Evropa

Vtipy o britské premiérce odstartoval minulý týden list The Economist, který uvedl, že její životnost je „jako salát v regálu v obchodě“.

Rezignaci oznámila Trussová ve čtvrtek po jednání s nejvyššími představiteli Konzervativní strany. V čele vlády má zůstat, dokud za ni strana nenajde náhradu. V úvahu připadají její rivalové o post premiéra Rishi Sunak či Penny Mourdantová.

Reklama

Výběr článků

Načítám