Hlavní obsah

Hladový medvěd přerušil narozeninový piknik v mexickém parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaného hosta se dočkala skupina návštěvníků parku Chipinque u mexického města Monterrey, kde si v podvečer uspořádali piknik. Znenadání se objevil černý medvěd, jenž vyskočil na stůl a spořádal jim hranolky, tacos a enchiladas, které si s sebou přinesli v polystyrenových krabičkách.

Medvěd si v Mexiku pochutnal na tacos.Video: AP

 
Článek

Podle agentury AP šlo o malou oslavu 15. narozenin chlapce Santiaga, který trpí Downovým syndromem. Hoch s matkou zůstali sedět u stolu, když si hladové zvíře pochutnávalo na mexických specialitách.

Zatímco žena statečně zůstala sedět, zakryla synovi tvář a sama sklopila oči, aby se vyhnula všemu, co by medvěd mohl považovat za výzvu.

„Santiago se velmi bojí zvířat včetně koček a psů. Každé zvíře ho děsí,“ řekla matka Silvia Macíasová. „Proto jsem mu zakryla oči. Nechtěla jsem, aby to viděl a začal křičet nebo utíkat. Bála jsem se, že by na to medvěd zareagoval,“ dodala.

V jednu chvíli medvěd zvedl hlavu a přiblížil se na vzdálenost několika málo centimetrů. Matka se synem přesto zůstali sedět a počkali, až se zvíře nasytí. Když se tak stalo, medvěd seskočil ze stolu a zmizel.

Správa parku na svých webových stránkách upozorňuje návštěvníky, že by mohli narazit na medvěda, a dává jim pro takovou situaci řadu doporučení. Jedním z nich je, že by nikdy neměli fotografovat nebo natáčet zvíře zblízka.

Medvědice se v italské vesnici vydala i s mláďaty na procházku mezi lidi

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám