Hlavní obsah

Medvědice se v italské vesnici vydala i s mláďaty na procházku mezi lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Sebastiano Dei Marsi

Obyvatelé malé italské vesničky se na konci srpna přivítali vzácnou návštěvu. Zdejšími ulicemi totiž prošla medvědice se dvěma mláďaty, přestože kolem bylo dost lidí.

Italskou vesnicí se procházela medvědice s mláďatyVideo: Reuters

 
Článek

V oblasti kolem malebné italské vesničky San Sebastiano Dei Marsi je medvědice Amarena vcelku známou osobností, protože místním obyvatelům se ji čas od času podaří někde zahlédnout. Ale do tak bezprostřední blízkosti lidí jako 26. srpna večer se běžně nevydává.

Vypravila se totiž přímo do uliček San Sebastiana a s sebou vzala i dvě malá medvíďata. A vůbec jim nevadilo, že je kolem dost lidí, kteří si mimořádnou návštěvu nadšeně dokumentovali.

Na záběrech, které přinesla agentura Reuters, je vidět, jak Amarena chvíli nervózně čeká, než její potomci konečně seběhnou ze schodů, ale vůči lidem neprojevuje žádnou agresi, která by se v době péče o mláďata dala očekávat.

Ale ve společnosti se medvědům asi moc nelíbilo, protože jakmile se malá medvíďata objevila, všichni tři odešli po dalším schodišti zase do setmělé okolní přírody.

Medvěd vlezl do domu oknem v prvním patře a uvnitř si pochutnal na kotletkách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám