Hlavní obsah

Hilton chce dát jmění charitě, Paris asi ostrouhá

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naděje celebrity Paris Hiltonové a její sestry Nicky, že zdědí velkou porci pohádkového jmění svého dědečka a hotelového magnáta Barrona Hiltona (80), bere podle všeho za své. Hilton totiž ve středu oznámil, že 97 procent ze svého majetku odhadovaného na 2,3 miliardy dolarů (42 mld. Kč) chce odkázat charitě.

Článek

Hiltonův majetek pochází z nedávného prodeje světového řetězce hotelů Hilton, který založil jeho otec Conrad v roce 1919, když koupil malý hotýlek v texaském Cisku, a z prodeje největší světové společnosti kasin Harrah`s Entertainment, jenž je na spadnutí.

Peníze mají být převedeny na veřejné dobročinné svěřenství, jež může prostředky vynakládat ve prospěch nadace Conrada N. Hiltona a zvýšit jeho jmění na zhruba 4,5 miliardy dolarů (82,2 mld. Kč). Nadace Hiltonův záměr potvrdila. Paris Hiltonová se zatím k rozhodnutí svého dědečka nevyjádřila.

Zmíněná nadace se v souladu s vůlí Conrada Hiltona zabývá projekty zajišťování pitné vody v Africe, vzděláváním nevidomých dětí a ubytováním pro mentálně postižené. Vadí mu její excesy Životopisec rodiny Jerry Oppenheimer podle agentury Reuters tvrdí, že Hilton nemá vnučku příliš v lásce kvůli jejímu extravagantnímu životnímu způsobu, jímž podle něj poškozuje dobré jméno rodiny.

Rozhodnutí není ještě finální 

Paris se „proslavila“ mnoha výstřelky: například v roce 2003 videem na internetu, na němž se miluje se svým přítelem. Přesto se dostala na dráhu celebrity televizní reality show – svou knihou, vlastním albem a filmovými rolemi. Letos si odseděla ve vězení přes tři týdny za porušení podmínky v kauze řízení auta pod vlivem alkoholu.

Ohlášený záměr svého dědečka ale Paris nemusí pokládat za definitivní tečku za šancemi na majetek. On sám totiž v 80. letech soudně napadl poslední vůli svého otce (ten zemřel v roce 1979), jenž veškerý majetek včetně 27 procent kontrolního balíku akcií hotelového řetězce odkázal nadaci založené v roce 1944.

Po deseti letech soudních tahanic dosáhl Barron Hilton s nadací mimosoudního řešení, respektive rozdělení kontroly nad akciemi hotelové „říše“, upozornil list The New York Times.

Reklama

Výběr článků

Načítám