Hlavní obsah

Hejno vlaštovek ochromilo letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Hejno vlaštovek zablokovalo počátkem týdne provoz mezinárodního letiště v čínském Pekingu. Kvůli neposedným opeřencům, kteří se usadili jen několik desítek metrů od přistávacích ploch, muselo být odloženo přesně sto letů. Informaci o netradičním výpadku v provozu letiště přinesly noviny Pekingský Večerník.

Foto: Archiv Detlef Pötsch
Článek

Škody, které utrpěla čínská letecká společnost se údajně pohybují "jen" v desítkách tisících dolarech. Opeřenci byli totiž natolik ohleduplní, že zablokovali přistávací dráhy pro domácí lety.

Tamější letoví dispečeři výluku zdůvodnili obavami z případných komplikací s vlétnutím ptáka/ů do útrob právě přistávajícího stroje, konkrétně do oblasti motorů. Došlo-li by k podobnému incidentu, jedna jediná vlaštovka by se tak stala masovým vrahem.

Vlaštovky uvolnily zabrané území až za tři hodiny. Po odletu posledního ptáka byl provoz letiště prakticky ihned plně obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám