Hlavní obsah

Hasiči vyjeli k požáru, našli jen plameny na velké televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když hasiči na Manhattanu dorazili k nahlášenému požáru, zjistili, že v plameny, které byly v bytě vidět, pocházely z videa krbu, jež běželo na velké televizi. Oznamovatel se ke svému omylu chlapsky přihlásil a na internetu se mu dostalo velké podpory.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kieran Murray z New Yorku si na začátku října na Manhattanu všiml, že v jednom bytě šlehají plameny. Ani na okamžik nezaváhal a zavolal na tísňovou linku, aby oznámil požár. V tu chvíli mu nepřišlo divné, že sice vidí plameny, ale žádný kouř. Na místo okamžitě vyrazily hasičské vozy.

Zároveň s jejich příjezdem si však mladík uvědomil svůj omyl. Nešlo totiž o požár, ale video plápolajícího ohně, které v daném bytě běželo na obrovské televizi. „No jo, chlape, vždyť je to krb, tak co blbněš?“ řekli mu hasiči, když k nim Kieran přišel, aby se ke svému omylu doznal.

@kieranknightley

What would you have done? #fire #firefighter #nycfire #fdny

♬ original sound - Kieran Murray

To učinil také na sociálních sítích, kde ukázal záběry ohně i příjezd hasičů s otázkou, co by v takovém případě dělali jeho sledující. Ti mu ve většině případů vyjadřovali podporu a chválili jej, že udělal správnou věc. „Je lepší zavolat a zjistit, že to byl falešný poplach, než to ignorovat,“ napsal jeden z uživatelů.

Jiní doplňují, že plameny vypadaly skutečně reálně, a objevují se i hlasy životních smolařů, kteří se s radostí podivují nad tím, že se něco podobného nestalo právě jim. A také se objevují dotazy, proč to měl někdo puštěné už v říjnu. Šlo totiž o video takzvaného vánočního polena, což je tradice, kdy se až do 6. ledna každý den spálí kousek velkého kusu dřeva.

Německý řidič na dálnici hasil hořící auto pivem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám