Hlavní obsah

Hasiče u Brna zaměstnal mýval. Sundávali ho z pouliční lampy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelice

Kuriózní zásah mají za sebou jihomoravští hasiči. Hodinu před sobotním polednem je zaměstnal medvídek mýval, který se dokázal dostat na sloup veřejného osvětlení ve Střelicích, ale zpět už mu to nešlo.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mýval na sloupu veřejného osvětlení

Článek

Jak potvrdil mluvčí hasičů Štěpán Komosný, neobvyklá záchrana se uskutečnila před jedenáctou hodinou dopoledne poblíž areálu ČEPRO. „Medvídka jsme odchytili pomocí speciálního vaku a předali do péče Záchranné stanice Rajhrad,“ popsal.

Vedoucí záchranné stanice Jaroslav Sedláček neobvyklý příjem potvrdil, detailnější informace o dočasném nájemníkovi zařízení ale zatím nemá.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Mývala museli sundat hasiči.

„Zatím nevíme, zda jde o zvíře z chovu nebo z přírody, nevíme, zda není očipován. Všechno se zjistí v pondělí,“ uvedl vedoucí rajhradského azylu.

Jak ale doplnil, jde o druh, který je na unijní listině nepůvodních, invazních živočichů, a tedy, pokud se nepřihlásí případný majitel, by jeho další cesta měla mířit do specializovaného zařízení.

„Takovou situaci jsme zatím neřešili,“ usmál se vedoucí záchranné stanice.

V Plzni hledají jméno pro vzácné šimpanzí mládě

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám