Hlavní obsah

Harry s Meghan chtějí od Paláce omluvu za to, jak s nimi zacházeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokument s názvem Harry a Meghan vyvolal několik otázek, aniž by na ty předešlé uspokojivě odpověděl. Přestože z něj britská královská rodina nevyšla nejlépe, rozhodla se nařčení nekomentovat. Podle britských médií ale spor nabral na otáčkách. Harry s Meghan mají podmiňovat svou účast na korunovaci omluvou od Karla III. Palác mezitím očekává další útoky v souvislosti s blížícím se vydáním Harryho pamětí.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry a vévodkyně Meghan v dokumentu od Netflixu

Článek

Minulý víkend přinesl Sunday Times zprávu, že Harryho a Meghan rozzuřilo rozhodnutí Paláce zorganizovat schůzku s Ngozi Fulaniovou v souvislosti s aférou bývalé dvorní dámy královny Alžběty II. Susan Husseyové. Ta se Fulaniové, vedoucí organizace Sistah Space, neustále ptala, z jaké africké země pochází, přestože je Fulaniová rodilou Britkou s karibskými kořeny.

Ne, že by Harrymu a Meghan vadila samotná schůzka, ale dotklo se jich, že o žádné podobné schůzce s nimi Palác neuvažuje. Harry s Meghan podle zdrojů britského bulváru požadují omluvu od Paláce i krále Karla III a prince Williama, za to, jak s nimi bylo v královské rodině zacházeno, jinak se nehodlají zúčastnit jeho korunovace v příštím roce. V dokumentu přitom princ Harry říká, že s žádnou omluvou už nepočítá.

Dle zdrojů z blízkosti královské rodiny však nemůže být o omluvě ani řeč bez toho, aniž by Harry s Meghan rovněž uznali své chyby. Celá situace tak začíná připomínat klasické rozmíšky ve stylu „ty se omluv první“.

Dokument o Harrym a Meghan: Záběry nesedí a některá tvrzení nejsou pravdivá

Koktejl

Navenek se přitom Palác rozhodl dodržet svou letitou tradici a celý dokument nekomentovat. „Myslím, že strategie Paláce ,nestěžovat si a nekomentovat´ je pro tuto chvíli správná. Vědí, že pokud se vyjádří, jen přilijí olej do ohně a celá kauza získá ještě víc pozornosti,“ uvedla královská korespondentka pro Vanity Fair Katie Nichols.

Palác se přitom připravuje na další útok v souvislosti s chystaným vydáním Harryho pamětí, které vyjdou 10. ledna. Princ v souvislosti s knihou bude mít interview na britské stanici ITV. Palác očekává, že v rozhovoru zazní další obvinění, která způsobí rozruch. Těžko ale očekávat, že budou konkrétnější než ta, která zazněla v dokumentu od Netflixu.

V něm nepřímo Harry a Meghan obvinili Palác a prince Williama z toho, že Meghan byla z královské rodiny „vyštípána“. Dokument se také zabýval otázkou rasismu a toho, že Meghan pochází ze smíšeného manželství, žádná konkrétní obvinění v tomto směru ale v dokumentu nezazněla.

Druhá část dokumentu Harry a Meghan: Útok na palác a prince Williama

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám