Hlavní obsah

Harry a Meghan nesměli na „recepci století“? Válečná sekyra pravděpodobně není zakopána

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královskému pohřbu předcházela nedělní večerní recepce, na kterou byli pozváni význační smuteční hosté. Chyběl však princ Harry a vévodkyně Meghan. Původně měli být pozváni, ale úředníci Buckinghamského paláce to zamítli.

Foto: Profimedia.cz

Princi Harrymu byla během vigilie povolena uniforma. Ovšem bez královských iniciál EIIR

Článek

Rozhodnutí vyloučit prince Harryho a jeho ženu vévodkyni Meghan z nedělní „recepce století“ v Buckinghamském paláci je „více než šílené“, zaznělo v deníku The Sunday Times.

„Je to šílené. Všichni se sem sjíždějí z celého světa, aby vzdali hold královně,“ řekl listu nejmenovaný přítel páru a dodal, že královský potomek a jeho žena se cítí vyloučeni poté, co nesměli na událost určenou pro stovky světových politiků a zástupců královských rodin.

Pohřeb Alžběty II. obrazem: Král, princové, Kate s dětmi i Biden s Fialou

Zahraniční

Pozvání na akci, kterou pořádal Karel III. s manželkou Camillou, Harry a jeho žena údajně obdrželi. Úřední aparát Buckinghamského paláce prý ale trval na tom, že recepce je určena pouze pro „pracující“ členy královské rodiny, k nimž princ a jeho žena nepatří.

Foto: Profimedia.cz

Smuteční hosté přicházejí na nedělní recepci v Buckighamském paláci.

„Harry a Meghan původně pozváni byli a nikdo jim nakonec neřekl, že pozvání bylo zrušeno,“ uvedl nejmenovaný královský zdroj bulvárnímu serveru Page Six s tím, že se o tom Harry a Meghan měli dozvědět z tiskové zprávy.

Princ Harry dorazil na vigilii za královnu v uniformě

Koktejl

Už v sobotu se projevily známky napětí v rodině, když Harry nepřijel na večerní vigilii za královnu společně se starším bratrem a následníkem trůnu Williamem. Opět promluvil nejmenovaný přítel. Podle listu The Daily Mail řekl, že „není důvod, aby se věci napravily“, tj. aby se zlepšily vztahy bratrů. „Vyjdou najevo další věci, jež budou velmi škodlivé,“ dodal.

Jsou to jen poslední ze zmatků kolem Harryho. Ten nejdříve nesměl jít na vigilii za královnu ve vojenské uniformě. Ta mu byla nakonec povolena, ale bez EIIR (tedy Elizabeth II. Regina), iniciál zesnulé královny, na rameni. Prý ho to zničilo. Přitom princ Andrew, kterému bylo kvůli sexuálnímu skandálu také povoleno vzít si uniformu pouze po čas vigilie, iniciály na rameni měl.

Reklama

Výběr článků

Načítám