Hlavní obsah

Harapes se v Římě radoval z českých tanečníků

Novinky, Korzo
PRAHA

Vlastimil Harapes, bývalý sólista baletu Národního divadla a jeho někdejší šéf, si letní dny zpestřil účastí na mezinárodní soutěži Taneční akademie v Římě. Na jejím třetím ročníku působil jako umělecký ředitel, který byl pověřen sestavením mezinárodní poroty a staral se o hladký průběh celé akce.

Foto: archiv AGEL

Prevence, sledování i léčba proleženin bude hlavním tématem středeční osvětové akce v Nemocnici Přerov.

Článek

"Cítil jsem se tam jako ryba ve vodě, protože jsem viděl taneční mládí. Ovšem nebyl jsem členem poroty, což zdůrazňuji, protože nejvíce mě potěšilo, že tam byli poprvé také naši mladí tanečníci, dvě dívky a dva chlapci z pražské konzervatoře, a úžasně zabodovali," pochválil Harapes nadějné talenty.

"Matěj Urban získal dokonce první místo. Až se tam na mě někteří žárlivě mračili, že ti naši tak dobře uspěli. Ukázalo se, co jsem vždycky tvrdil, že pražská konzervatoř je na velmi dobré úrovni," zdůraznil. 

Přání ze srdce

Vlastimil Harapes bývá vítaným hostem na různých večírcích a společenských akcích. Nedávno se zúčastnil narozeninové oslavy zpěváka Stanislava Hložka, jemuž poblahopřál k padesátinám. Při známé písni Holky z naší školky si s přítomnými pozvanými s chutí zatancoval.

"Mám rád Standu Hložka, proto jsem mu přišel ze srdce popřát všechno dobré. Líbilo se mi, jak celá slavnost byla noblesně připravena. Ohňostroj byl přímo velkorysý. Přitom velkorysost a noblesa se už vlastně vůbec nenosí. A tady jsem se s obojím výjimečně setkal," popsal atmosféru na večírku.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlastimil Harapes je stále středem pozornosti

Vlastimil Harapes na sebe strhává pozornost při většině společenských večírků. Ačkoliv již překročil padesátku, přítomné dámy nikdy neopomenou poznamenat,...

Výběr článků

Načítám