Hlavní obsah

Halina Pawlowská chodila za školu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moderátorka, spisovatelka a scenáristka Halina Pawlowská má doma dvě už odrostlé děti, které jí dělají radost. Jak si ale u příležitosti Dne matek, který se na celém světě slaví druhou květnovou neděli, vzpomněla, ona sama uměla svou maminku řádně potrápit.

Článek

"Maminku jsem mučila, když jsem na gymplu chodila za školu. Ona tam pak přišla a hrozně se divila, že mě ve škole nikdo nezná," svěřila se padesátiletá Pawlowská.

Svátek matek Halina sice neslaví, mateřství ji ale ovlivnilo. "Změnil se mi úplně život. Jestli jsem jako matka obstála nebo ne, to nevím, podle čeho se to vůbec určuje? Ve výchově bych ale asi nic neměnila," dodala matka čtyřiadvacetileté Natálie a o pět let mladšího Petra.

Jandová - nepřetržitý svátek

Zpěvačka a herečka Zora Jandová, která má se skladatelem Zdeňkem Mertou čtrnáctiletou Viktorku a čtyřletou Ester, tvrdí, že Den matek má ode dne, co se děti narodily.

"Změnilo to samozřejmě moje uvažování i žebříček hodnot. Kvůli dětem jsem se ale začala mít víc ráda. Čím je spokojenější matka, tím jsou spokojenější děti," uvedla šestačtyřicetiletá Jandová.

Obě dcery ji prý nedávno dojaly dárkem, který daly tatínkovi k narozeninám. "Starší Viktorka natrénovala na piano úryvek z celkem těžké skladby, a to i přesto, že měla dlouho zakázáno na piano hrát, protože jí to vůbec nešlo, a Esterka u toho vyla," přiblížila.

A co znamená být matkou pro padesátiletou herečku Janu Paulovou? "Je to jedna z nejdůležitějších činností, ve které jsem uspěla. Dcera mi nedávnou poslala SMS, že jsem ta nejúžasnější máma - to je pro mě Oscar," uvedla matka sedmadvacetileté Adély a o deset let mladší Anežky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám