Hlavní obsah

Had chtěl ulovit myš, oba se však přilepili k lepové desce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavá událost se stala začátkem týdne v indickém městě Samantarapur ve státě Urísa. Do jednoho domu tam vnikl had a chtěl ulovit myš, oba se však při nahánění přilepili k lepové desce sloužící k odchytu škodlivého létajícího hmyzu a nemohli dál. Dobrovolní záchranáři pak pomocí speciálního extraktu přilepeného hada vysvobodili, myš se jim zachránit nepodařilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Had se honil s myší, oba se přitom přilepili k lepové desceVideo: Caters News, AP

 
Článek

Zhruba šedesát centimetrů dlouhý had vnikl do domu novináře Aloka Mohantyho na východě Indie. Zatímco se snažil ulovit svou kořist, zůstal spolu s ní uvězněn v lepové desce. Podle agentury AP se jednalo o jeden z vodních druhů užovky, který není jedovatý.

Ve vrstvě lepidla zůstala dvojice zvířat několik minut, poté je majitel domu našel. Myš v té době byla po smrti, had však stále vykazoval známky života. Mohanty neváhal a ihned zavolal do dobrovolnické organizace, která se specializuje na záchranu hadů.

Záchranáři použili k vysvobození hada směs lihu a kokosového a dětského oleje, poté zvíře vypustili zpět do jeho přirozeného prostředí. „Trvalo nám asi 30 minut, než jsme hada vysvobodili,“ řekl jeden ze záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám