Hlavní obsah

Geislerová ukázala dětem ďábla

– PRAHA
Právo, bož

Na poslední chvíli se zašla podívat na legendární Ďáblovu bibli populární česká herečka Aňa Geislerová. A dokonce s sebou vzala i tříletého Bruna a sedmiměsíční Stellu. Podruhé v životě už totiž ďábla na vlastní oči sotva uvidí.

Článek

Do pražského Klementina, kde byl slavný Codex gigas k vidění až do konce minulého týdne, přivedla herečku mimo jiné i profesionální zvědavost. Hraje totiž policejní vyšetřovatelku v novém televizním filmu Ďáblova lest.

Kromě ní si jedinečnou příležitost nenechali ujít ani herci Jana Štěpánková, Stanislav Zindulka a Ivan Trojan, kameraman Martin Šec či samotný režisér Jiří Strach. Všichni mají před sebou ještě víc než čtyřicet natáčecích dnů, a tak si vychutnávali nejen mimořádný zážitek, ale také chvíli volna.

Existence největší rukopisné knihy světa a četné legendy s ní spojené vyvolávají řadu otazníků. Historici i badatelé se už po několik staletí marně pokoušejí odhalit tajemství jejího původu a vzniku.

.: V očích herečky Jany Štěpánkové se zračily obavy a úcta. Herci (zleva) Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Filip Tomsa a režisér Jiří Strach se ale zřejmě ďábla nebojí.

Unikátní středověký rukopis sehraje ve třídílném filmu, který se odehrává v současnosti, velmi významnou roli. Scénář je dílem známého dobrodruha a záhadologa Arnošta Vašíčka, jenž se tajemstvím, kterým je Ďáblova bible opředena, zabývá již několik let.

V prvních týdnech se bude točit ve studiu na Kavčích horách, pak se štáb přesune do nejrůznějších interiérů a exteriérů v Praze, Broumově, Podlažicích a dokonce i ve Znojmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám