Hlavní obsah

Fritzlovy děti mohou díky fotbalu sledovat televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouští lékaři přestali bránit dětem Josefa Fritzla sledovat televizi. Mohou se dívat na utkání mistrovství Evropy v kopané. Rodina roky vězněná ve sklepě argumentovala, že jsou velkými fotbalovými fanoušky. Na fotbalové zápasy se prý dívali i v době, kdy byli ve sklepení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž s použitím Reuters a Profimedia), Novinky

Článek

Lékaři jim původně nechtěli dovolit sledovat zápasy, i když na Euru bojoval také tým z pořádajícího Rakouska. Důvodem zákazu bylo ušetřit oběti Josefa Fritzla podrobností o jejich případu, kterých byla televize plná.

Zda je nechtěli uchránit před zbytečným rozčilením a zklamáním z výkonu rakouského mužstva, lékaři už neuvedli.

„Cítili jsme, že by nebylo moudré nechat je sledovat televizní zpravodajství o nich samých,“ citoval britský web Metro vyjádření šéfa kliniky Bertholda Kepplingera.

Nyní je zákaz zrušen - ovšem pouze po dobu zápasů. Na fotbal se dívá i Kerstin, která byla dlouho v komatu. Společné sledování zápasů má utužit rodinné vztahy, protože část dětí nevyrůstala s matkou ve sklepení ale s babičkou a Josefem Fritzlem v jejich domě nad temným vězením.

Podle jednoho z obhájců rodiny Christopha Herbsta jim společné sledování fotbalových zápasů také pomáhá při pomalé přípravě na „normální život na svobodě“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám