Hlavní obsah

Francouz stráví týden uvnitř obřího kamene

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít odpovědi na základní životní otázky hodlá francouzský umělec Abraham Poincheval, který si k tomuto účelu vybral velmi nezvyklé prostředí. Ve středu se na týden nechal zavřít do obřího kamene, kde má vytesán prostor pouze pro svou sedící postavu a základní zásoby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzský umělec bude žít týden v obřím balvanuVideo: Reuters

 
Článek

Pokud ve zdraví vyjde ven, hodlá navázat dalším svérázným počinem – vysedí tucet vajec.

„Beru to jako cestu do nitra, abych zjistil, o čem tenhle svět je,“ řekl agentuře AFP čtyřiačtyřicetiletý výstřední performer krátce předtím, než se v pařížské moderní galerii Palais de Tokyo nechal zavřít do kusu vápence rozděleného na dvě poloviny, do jehož vnitřku je vyhloubena díra pouze mírně přesahující mužovy tělesné rozměry.

Byl už v břiše vycpaného medvěda

Podobně bizarní projekty nejsou tomuto Francouzovi cizí. Dokázal například strávit dva týdny v břiše vycpaného medvěda, přeplout řeku v obří zašpuntované lahvi nebo pěšky přejít Francii ve zcela přímém směru bez uhýbání.

Uvnitř dvanáctitunového kamene má k dispozici otvor pro přísun kyslíku a rovněž prostory, kde má uskladněno sušené maso či tekutiny. Na otázky novinářů, jak bude řešit toaletu, prý odpovídat nechtěl.

Ve fyzicky i duševně náročných aktivitách nehodlá polevit ani poté, co bude z nitra vápence vyproštěn. Po týdnu samoty si naplánoval přibližně čtyřtýdenní pobyt ve společnosti 12 slepičích vajec, z nichž chce pomoci na svět kuřatům.

Sedět na nich prý bude 24 hodin denně vyjma půlhodinové přestávky; jeho strava má v té době být bohatá na zázvor, který rozšiřuje cévy, což zvyšuje tělesnou teplotu a šanci na vylíhnutí kuřat. Ta, která se skutečně dostanou na svět, budou poté žít s umělcovými rodiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám