Hlavní obsah

Francie obdivuje talentovaného školáka. Louis Vuitton 13letému chlapci nabídl stáž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečný talent prokázal francouzský školák Milan, když se teprve ve svých 13 letech dostal na stáž do renomovaného módního domu Louis Vuitton jako nejmladší v historii této firmy. Jeho matka předtím jen tak prezentovala na sociálních sítích některé synovy skici v naději, že si jich někdo z branže všimne.

Foto: Profimedia.cz

Vlajková loď společnosti Louis Vuitton – prodejna na Champs Élysées v Paříži

Článek

A povedlo se. Milan, který už dříve projevoval nadšení pro módní návrhářství, strávil u Louise Vuittona v prosinci týden na praxi. První pracovní zkušenosti tak sbíral přímo v „nejvyšším patře“ tvůrčí branže.

Milanova matka možná trochu vtipkovala, když v listopadu „pověsila“ chlapcovy obrázky na svůj účet na platformě X (dříve Twitter). „Pomozte! Musím bezpodmínečně najít stáž pro svého 13letého syna,“ prosila paní Louise, ale zdůraznila, že by mělo jít o praxi u „ne ledajakého módního domu“.

Syna vylíčila jako „trochu zapáleného“ pro značku Louis Vuitton a kožené výrobky i velmi schopného, pokud jde o grafiku a práci ve Photoshopu. Byla by prý ráda, kdyby syn mohl rozvíjet svůj tvůrčí talent. A připojila poznámku, že chlapec má 14. prosince narozeniny.

Milan, který prý trpí poruchou pozornosti a má kvůli tomu problémy ve škole, navrhl ve svých skicách mj. tenisky, dámskou obuv s vysokými podpatky, teplákovou soupravu nebo jemný dámský outfit, přičemž k obrázkům ještě připojil svou oblíbenou značku.

Matčin tweet vzbudil značnou pozornost a neušel ani manažerům společnosti Louis Vuitton. Její zástupce se autorce ozval za několik dní a nabídl jejímu synovi týdenní praxi v tvůrčí dílně podniku.

„Už po dvou dnech jsem se tam cítil uvolněněji než ve škole. Opravdu jsem si připadal jako v prostředí, kam patřím. Je to kouzelné. Pro mě je to začátek života,“ pochvaloval si Milan praxi v rozhovoru pro televizi BFM TV.

Nadšením nešetřila ani jeho matka. Po synově stáži napsala ještě jeden tweet, v němž firmě Louis Vuitton poděkovala, a připojila vzkaz: „Lidé, věřte si! Všechno je možné!“

Přehlídka Louis Vuitton Cruise 2023: Ojedinělá lokace i modely

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám