Hlavní obsah

Fotografie stará 140 let má dokazovat, že herec Nicolas Cage je upír

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně jeden milión dolarů (18 miliónů korun) požadoval obchodník se starožitnými obrazy Jack Mord za fotografii z roku 1870. Na té je vyfocený muž, který jako by z oka vypadl hollywoodskému herci Nicolasi Cageovi. Prodával ji na aukčním portálu eBay. Předmět byl nakonec vyřazen z prodeje.

Článek

Na prodávané fotografii je údajně zachycen muž z amerického Tennessee. Mord se prý domnívá, že je na snímku sám Nicolas Cage. Fotografie by podle něj dokazovala skutečnost, že je Cage "živý mrtvý" a ve skutečnosti nestárne.

"Originál fotografie z roku 1870 ukazující muže, který vypadá přesně jako Nick Cage," byl popis předmětu na aukčním serveru. Autor dražby však popis ještě následovně rozšířil: "Osobně věřím, že je to on a snímek dokazuje, že jde o upíra, který vypadá stále stejně a jednou za 75 let se někam převtělí. Za dalších 150 let z něj může být politik, televizní moderátor či vůdce nějaké sekty," stálo v šíleném popisu inzerátu.

Prodejce uvedl, že snímek našel na zadní straně alba plného portrétů. To pochází z dob občanské války. Tvrdí, že se snímkem není něco v pořádku. Každý portrét byl identifikován jménem vyfoceného, ne však tento.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Cage

Prodej fotografie se však zvrhl v jednu velkou komedii. Té vévodila otázka, kterou položilo prodávajícímu snad 20 lidí. Ty zajímalo, proč Cage za posledních deset let tolik vizuálně zestárl, když by měl být nesmrtelný. I na to měl však prodávající odpověď.

"Mojí teorií je, že nechá své tělo zestárnout do určitého bodu, řekněme 70 až 80. Pak tzv. herec Nicolas Cage zemře, ale v reálu nemrtvý upír Nicolas Cage přežije a objeví se zase mladý v jiné části světa a vše začne nanovo," uvedl prodejce pod nabídkou, která už byla zrušena. Není divu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám