Hlavní obsah

Fotograf zachytil neviditelnou šelmu. Najdete ji na snímcích?

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotograf Adam Riley vyfotil v Himálaji ohroženého irbise horského, a to přímo při lovu. Kořist neměla šanci, velká kočkovitá šelma se totiž ve skalnatém prostředí dokonale maskovala. Proto není jednoduché najít ji ani na snímcích, které jsme poskládali do přehledného videa.

BEZ KOMENTÁŘE: Nenápadný irbis horský při lovuVideo: Novinky s využitím Profimedia.cz

 
Článek

Kromě toho, že irbis umí dokonale splynout s prostředím, je velmi plachý a žije v hůře přístupných oblastech. Pro fotografy se tak vždy jedná o velmi cenný úlovek.

Na prvních dvou snímcích ve videu, kdy se irbis připravoval k lovu, je šelma opravdu těžko spatřitelná, na konci videa je tak do obou fotografií doplněno řešení.

Poté, co se irbis tiše připlížil do dostatečné blízkosti, prudce vyrazil a během okamžiku skolil jednoho z nahurů modrých, které si předtím vyhlédl. Mládě se sice snažilo utéct, proti mrštné a obratné šelmě ale tentokrát nemohlo uspět.

„Pracuju s velkými kočkami po celou svou kariéru, vedl jsem i exkurze, takže vím, jak těžko zachytitelní dokážou irbisové být. Nikdy předtím jsem ho nedokázal vyfotit, natož při lovu, takže to pro mě bylo velmi vzrušující,“ řekl Riley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám