Hlavní obsah

Finskou jednotku na vojenském cvičení překvapil sob

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dvanáct zraněných si v úterý vyžádala neobvyklá nehoda během vojenského cvičení finské armády v Laponsku. Obrněné vozidlo se tam snažilo vyhnout sobovi, který se mu připletl do cesty. Zranění vojáků naštěstí nejsou vážná a sob z nehody vyvázl bez zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O nehodě informovala ve středu finská armáda: „Obrněné vozidlo Pasi nabouralo do stejného vozidla vpředu, když to se snažilo vyhnout zvířeti, jež se připletlo obrněncům do cesty.” Ve vozidlech bylo v době nehody 28 vojáků.

Tucet zraněných byl převezen do nemocnice, z toho pouze pět vojáků v ní zůstalo i ve středu na pozorování. Ostatní se zapojili zpět do cvičení.

V Laponsku žije asi 340 tisíc sobů a představují vážné dopravní riziko. V pozdním létě často vyhledávají silnice, aby unikli dotěrným mračnům komárů v lesích.

Ani v zimě se situace příliš nelepší. Podle finské agentury pro dopravní bezpečnost může být až 20 sobů denně připleteno k dopravní nehodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám