Hlavní obsah

Filipínské dívce trčí z těla ruce parazitujícího dvojčete, stříhá mu i nehty

Čtrnáctiletá Veronica Cominguezová z filipínského města Iligan má na břiše a hrudníku od narození dvě končetiny a výrůstek, které patří jejímu parazitujícímu dvojčeti. Části nevyvinutého těla rostou společně s ní. V nejbližší době by však měla podstoupit operaci, při níž jí budou nadbytečné části z těla odstraněny, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Matka dívky Flora Cominguezová pro deník uvedla, že ačkoliv během těhotenství nenavštívila lékaře, byla si jistá, že čeká dvojčata. Dokonce prý vybrala i dvě jména.

Jeden ze zárodků se však dostatečně nevyvinul a stalo se z něj takzvané parazitické dvojče. Když se Veronica narodila, trčely jí z břicha a hrudníku jeho nevyvinuté části.

Ty postupem času rostly společně s dívkou, která jim dokonce pravidelně stříhala nehty. Nyní však její rodina konečně získala dostatečné množství financí na operaci, během níž jí budou v sousedním Thajsku nadbytečné části z těla odstraněny.

„Ve většině případů mohou být části (parazitujícího dvojčete) odstraněny, protože obvykle nebývají pro život nijak důležité. Většinou bývají připojeny ke kůži nebo kosti, pro chirurgy je tak jejich odstranění velmi jednoduché,“ řekl filipínský lékař Beda Espineda.

Části parazitického dvojčete Veronice narušovaly kromě estetické stránky také pohyb. Během následujících týdnů by se však mělo mnohé obrátit k lepšímu.

„Neměla to v životě jednoduché, ale je to rozumná a chytrá dívka. Všichni doufáme, že bude po operaci moct žít normální a zdravý život,“ svěřil se mluvčí tamního regionu.

Reklama

Výběr článků

Načítám