Hlavní obsah

Filipínec našel obří krajtu doma v koši na prádlo

Když se zatoulá čtyři a půl metru dlouhá krajta ze zoo, asi budete doufat, že si nenajde cestu právě k vám domů. Přesně to se stalo Filipínci Makolu Bolanosovi, jenž krajtu objevil mezi prádlem ve svém domě. Video z odchytu toulavé krajty zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odchyt krajty na FilipínáchVideo: Reuters

 
Článek

Krajta Sawa zmizela z Albay Parku ve filipínské provincii Albay na přelomu října a listopadu. O několik dní později ji našel vyplašený farmář v prádelně svého domu a přivolal pracovníky zoo. Had se skrýval mezi prádlem a zpátky do klece se mu zjevně nechtělo.

Při odchytu hada použili pracovníci nejdříve speciální laso a následně plaz putoval do připraveného pytle. Jak uvedl majitel farmy, Sawa by mohla být příčinou úmrtí zvířat na rodinné farmě. „Přišli jsme o husy, krůty a několik kuřat,“ řekl Bolanos.

Podle mluvčího Albay Parku se krajta dostala na farmu pravděpodobně dírou v plotě. Nyní už je ale opět na svém místě a jak doplnil mluvčí zoo, pracovníci provedli důkladnou kontrolu a udělali opatření, aby se v budoucnosti situace neopakovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám