Hlavní obsah

Festival v Cannes je i přehlídkou tvorby módních návrhářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNES/PAŘÍŽ

Mezinárodní filmový festival v Cannes, který dnes vstoupil do druhé půle, není jen přehlídkou poslední filmové tvorby, ale i výtvorů módních návrhářů zvučných jmen. Na červeném koberci, po němž kráčejí filmové hvězdy do festivalového paláce, musejí před stovkami fotoaparátů a kamer zazářit především dámy.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Hvězda úvodního večera Penélope Cruzová se ukázala v černém modelu haute couture od Diora se šperky ve stylu Belle Époque, které speciálně pro ni navrhl dvorní tvůrce značky Dior John Galliano.

Dámy krásné, pánové elegantní

Italská kráska Monica Bellucciová moderovala zahájení festivalu také v šatech značky Dior, pro premiéru filmu Matrix Reloaded však zvolila fialovou korzetovou róbu značky Dolce & Gabbana a šperky od Cartiera. V odvážných zlatavě-béžových šatech s hluboký dekoltem a vysokým rozparkem po celé délce nohy na červeném koberci pózovala modelka a herečka Laetitia Castaová. Tato tvář kosmetické značky L'Oréal také oblékla značku Dior. Americká herečka Andie MacDowellová se na premiéře nového zpracování filmu Fanfán Tulipán ukázala v tyrkysově-stříbrných šatech značky Escada.

Jestliže dámské róby by měly upoutat originalitou a zdůraznit ženské půvaby, pánové se na rudém koberci v Cannes objevují zpravidla decentně elegantní. Smoking je pro slavnostní příležitosti naprostou samozřejmostí, měl by však pocházet také od slovutných značek. Novodobý Fanfán Vincent Perez vyrazil na zahájení festivalu ve smokingu od Gucciho, Keanu Reaves měl zase na premiéře dvojky Matrixu oděv značky Yves Saint-Laurent.

Festivalové zákulisí zaplavila značka Dior

Značka Dior přitom nevyrazila v Cannes do útoku jen v případě oděvů, ale zaplavila i zákulisí, v němž se celebrity připravují na příchod před kamery a fanoušky. V kosmetickém salonu hotelu Martinez, kde se hvězdy mohou nechat nalíčit a učesat, nabízejí VIP hostům darem flakony toaletní vody J'adore.

V hotelovém salonu u Diora se například nechaly nalíčit Isabelle Adjaniová či Monica Bellucciová. Vlasy jim upravuje John Nollet, kadeřník filmových hvězd, který je tvůrcem sestřihu hlavní hrdinky kultovního filmu Amélie z Montmartru. Účes má mít Bellucciová pokaždé jiný - na zahájení měla vlasy dlouhé, při premiéře Matrixu polodlouhé a závěrečný ceremoniál by měla moderovat s krátkým účesem. Další hvězdy, jako například Andie MacDowellová, Arnold Schwarzenegger či Catherine Deneuveová, využily služeb kadeřnického salonu Dessange.

Reklama

Výběr článků

Načítám