Hlavní obsah

Fenka labradora se stará o malého levharta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případy, kdy se zvířata starají o mláďata jiného druhu, nejsou dnes až tak výjimečné. Fenka, která v zoo v ruském Vladivostoku pečuje o malého levharta, se ale přece jen trochu vymyká. Jedná se totiž o mládě levharta mandžuského, kterých žije ve volné přírodě méně než sto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Fenka se stará o mládě levhartaVideo: Reuters

 
Článek

Chovatelé se kvůli nestabilní povaze matky mláděte obávali o jeho bezpečnost, a tak ho levhartici pro jistotu odebrali.

„Jeho matka, levhartice Alain, sežrala předchozí tři vrhy mláďat. Nemůžeme s určitostí říct, proč se tak stalo. Rozhodli jsme se, že nebudeme riskovat život dalšího mláděte,“ citovala agentura Reuters veterináře Viktora Agafonova.

Malou šelmu dostala do péče fenka jménem Tessa, která má sama čtyři štěňata, ale jedno mládě navíc ještě zvládla. Ze zveřejněných záběrů se zdá, že Tessa není z nezbedného kotěte zrovna nadšená, prý se o něj ale stará vzorně. I díky tomu se mláděti daří dobře a už občas ochutná i maso.

Levhart ale velmi rychle přerostl fenčina štěňata, a tak mu chovatelé zajistili další mláďata, aby se mohl socializovat. Jedná se o malé lvíče a mládě tygra, ke kterým navíc přidali středoasijského pasteveckého psa, jenž je dostatečně odolný a trpělivý, aby si s šelmami vydržel hrát a v případě potřeby je srovnal do latě.

V zoo plánují, že trojice kočkovitých šelem a jejich pes vychovatel budou žít společně asi rok a půl.

Reklama

Výběr článků

Načítám