Hlavní obsah

Fenka Eclipse, která se proslavila cestami autobusem, uhynula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen obyvatele amerického města Seattle, ale především tisíce fanoušků na sociálních sítích zasáhla zpráva o tom, že uhynula Eclipse, fenka křížence labradora s mastifem černého zbarvení, která se proslavila tím, že dokázala cestovat autobusem do parku a zpátky bez doprovodu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Fenka Eclipse se pravidleně jezdila venčit od roku 2015. Ilustrační foto

Článek

Neběhá po světě mnoho psů, kteří si dokážou zcela samostatně doběhnout do parku se vyvenčit. A ještě méně z nich je k tomu schopno používat správný autobus, aby se k parku přiblížili. Eclipse to dokázala. A získala si tím srdce obyvatel amerického Seattlu.

Uznání dospělo do takového bodu, že Eclipse dostala od seattleského dopravního podniku speciální permanentku, aby mohla bezplatně cestovat autobusem podle potřeby. Už ji neuplatní, protože 14. října ráno ve věku 10 let fenka uhynula. Fanoušci se o tom dozvěděli na sociálních sítích, kde smutnou zprávu sdílel její majitel. Eclipse podlehla v boji s rakovinou.

Začátek příběhu: majitel nestihl típnout cigaretu

Při této příležitosti je na místě zavzpomínat, jak popularita oblíbené kříženky ze Seattlu začala. Je potřeba se vrátit zpátky do roku 2015. Tehdy její majitel Jeff Young nestačil před nastoupením do autobusu včas típnout cigaretu. Venčení chtivá fenka se rozhodla, že se tedy sveze sama.

Když se vystrašený muž vydal svého psa hledat, zjistil, že Eclipse se rozhodně neztratila. Neomylně vystoupila na správné zastávce a užívala si volnosti v parku.

Pošel nejstarší pes na světě

Koktejl

Později se zjistilo, že je schopná nastoupit a vystoupit správně cestou tam i zpátky, a tak se začala venčit sama. Nastoupila na autobus, dojela do parku, tam se vyběhala a vrátila zpátky. A cestou si získávala více a více dvounohých přátel, kterým přirostla k srdci. Ještě v roce 2015 pro své cesty obdržela speciální průkazku. A celá řada spolucestujících se vydávala autobusem často jen pro to, aby si i oni užili svou chvilku s psí cestovatelkou.

„Je to hrozně smutná zpráva. Ale jsem hrozně ráda, že tu Eclipse byla s námi, a chci poděkovat jejímu majiteli, že se s námi o ni podělil,“ reagovala na úmrtí pro lokální televizi KOMO jedna z cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám