Hlavní obsah

Pošel nejstarší pes na světě

Úctyhodného věku 22 let se dožila ve Spojených státech fenka Pebbles, která se posledních několik měsíců pyšnila titulem nejstaršího psa na světě. Ten jí v květnu udělila Guinnessova kniha rekordů poté, co bylo zjištěno, že je starší než její předchůdce na trůnu – čivava TobyKeith.

Foto: Guinness World Records, Bez zdroje

Fenka Pebbles byla oficiálně nejstarším psem na světě.

Článek

Pebbles odešla do psího nebe 3. října, pět měsíců před dovršením 23. roku života. Informovali o tom majitelé rekordmanky Bobby a Julie Gregoryovi z Jižní Karolíny.

Ti přitom neměli nejdřív ani tušení, že jejich americký toy-foxteriér (toto plemeno Mezinárodní kynologická federace oficiálně neuznává, americké organizace však ano) by mohl být rekordmanem.

Když však v dubnu letošního roku Guinnessova kniha rekordů oznámila, že nejstarším psem je čivava TobyKeith, majitelům došlo, že doma mají ještě staršího psa.

Pebbles měla celkem 32 štěňat, její poslední „partner“ Rocky se dožil rovněž úctyhodných 16 let a pošel v roce 2017.

Možným tajemstvím dlouhověkosti drobné fenky je speciální dieta, kterou držela od roku 2012. Od té doby byla krmena výhradně potravou určenou pro kočky, která obecně obsahuje více bílkovin. Podle majitelů se jí také celý život dostávalo velkého množství lásky a péče.

„Byla to parťačka, kterou potkáte jednou za život. Bylo nám ctí mít ji v rodině,“ uvedli majitelé.

Nový rekordman zatím nebyl vyhlášen. Do absolutního rekordu je však ještě daleko. Guinnessova kniha rekordů uznává za nejdéle žijícího psa australského ovčáka Blueyho, jenž se dožil 29 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám