Hlavní obsah

Fastfood se snaží nevidomé zákazníky nalákat videoreklamou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Durban

V rámci své aktuální kampaně se jihoafrická pobočka jedné společnosti s rychlým občerstvením rozhodla zaměřit na nevidomé zákazníky. Vytvořila speciální menu a natočila videoreklamu s hamburgery popsanými Braillovým písmem.

BEZ KOMENTÁŘE: Fastfood láká zákazníky na hamburgery s Braillovým písmem

 
Článek

Reklamu sice nevidomí zákazníci neuvidí, přesto jí nelze upřít určitou originalitu. Šéfkuchaři rychlého občerstvení Wimpy upekli 15 housek, na které ze sezamových zrníček vyskládali vzkazy psané Braillovým písmem. Hamburgery v těchto houskách pak položili před několik lidí ze tří velkých center pro slepce v Jihoafrické republice.

Reakce nevidomých, kteří si tak mohli například přečíst, že jedí stoprocentně ryzí hovězí burger vytvořený jen pro ně, poté tvůrci reklamy natočili. Chtěli tak upozornit na skutečnost, že v restauracích společnosti jsou menu tištěna i Braillovým písmem.

Pouze malé gesto

Společnost zpravodajskému serveru The Huffington Post potvrdila, že popsané žemle byly pouze malým gestem.

Ať už však fastfoodový řetězec motivoval pouze vyšší zisk, nelze popřít, že reklama představená v průběhu prosince působí velmi pozitivně a vstřícně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám