Hlavní obsah

Farmář zachránil sousedy, odtáhl hořící plynovou bombu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý umí v krizových situacích zachovat chladnou hlavu. Cchaj Ting-feng z čínské provincie Ťiang-su to však zvládl a nejen, že vytáhl souseda z hořícího domu, ale navíc odtáhl hořící plynovou bombu z dosahu vesničanů a jejich obydlí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmář odtáhl hořící plynovou bombuVideo: Reuters

 
Článek

Třiašedesátiletý farmář Cchaj Ting-Feng se v pátek v poledne vrátil domů a všiml si kouře vycházejícího ze sousedovy kuchyně. Když přišel blíž, uviděl, že kuchyň je v plamenech a jeho soused Wang je popálený.

„Vařil jsem, když najednou začal unikat plyn z potrubí a začalo hořet. Snažil jsem se oheň uhasit, ale nešlo to,“ řekl soused Ting-fenga Wang.

Wang byl zkoprnělý strachy, Ting-feng tedy nejprve zachránil svého souseda z plamenů. To už si situace všimli i lidé z okolí a začali se scházet kolem domu. Nikdo však nevěděl, co dělat s plynovou bombou, která hořela. Přivolaným hasičům cesta trvala déle vzhledem k tomu, že vesnice se nachází od požární stanice velmi daleko.

Nebylo to poprvé

Ting-feng se však nebál a nejdříve se snažil bombu uhasit mokrým oblečením na hrábích, ale nefungovalo to. Rozhodl se tedy, že hráběmi odtáhne nádrž z dosahu lidí a utíkal s ní až k místnímu rybníku.

„Kdyby ta bomba vybuchla, nemohli bychom nic dělat a celé místo by bylo zničené. Tak jsem se rozhodl bombu odtáhnout. Všichni mi říkali, jak jsem byl statečný, ale bylo to buď odtáhnout bombu pryč, anebo ji nechat vybouchnout. Nebyl moc čas si to promyslet, tak jsem jen zahákl hrábě a utíkal, co mi nohy stačily,“ řekl Ting-feng.

Vesničané řekli, že to nebylo poprvé, co Cchaj Ting-feng zachránil někomu život. V zimě roku 2014 zachránil ženu z nedaleké řeky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám