Hlavní obsah

Farma hledá dobrovolníky na mazlení s prasaty

Novinky, tcs

S neobvyklou žádost o pomoc se na veřejnost obrátila farma, která slouží jako útulek týraným hospodářským zvířatům. Cotton Branch Farm Sanctuary v americkém státě Kentucky hledá dobrovolníky, kteří by se mazlili s více než stovkou prasat, která byla zachráněna před dvěma roky a jsou určena k adopci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V prosinci 2018 zabavily kentucké úřady u jednoho člověka více než 500 podvyživených a zbídačených prasat, která žila namačkaná v malém prostoru. „Mysleli jsme si, že bychom jich mohli zachránit tak třicet nebo čtyřicet,“ uvedl pro CNN šéf útulku Joshua Carpenter Costner. Nakonec se pracovníkům povedlo zachránit 225 zvířat.

„Prasata nebyla socializovaná, protože žila na tak malém místě v takovém množství,“ dodal Carpenter Costner s tím, že zvířatům se okamžitě snažil najít vhodný domov. Jelikož je poptávka po prasatech jako domácích mazlíčcích, začal je nabízet takto.

Minulý rok se jich podařilo na 75 resocializovat a najít jim domov, více než stovka zvířat však na adopci ještě čeká. Útulek nyní hledá dobrovolníky na netradiční práci. Prase je inteligentní tvor a při správné péči dokáže bez problémů nahradit kočku či psa.

Uprchlé prase zahnalo policistku na kapotu služebního auta, kolega se mohl potrhat smíchy

Koktejl

Je ale důležité, aby si však zvířata na člověka zvykla. Dobrovolníci tak mají pomoci s resocializací. Ta obnáší hlavně mazlení a další interakce se zvířetem. Podle ředitele útulku se na netradiční práci přihlásilo mnoho zájemců z celého světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám