Hlavní obsah

Falešný pilot létal dva roky s pasažéry, než ho zatkli

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Švéd bez platné pilotní licence byl zatčen na nizozemském letišti Schiphol jen chvilku předtím, než se chtěl vydat se 101 pasažéry na palubě do Turecka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednačtyřicetiletý muž prohlásil, že pro různé evropské aerolinky létá už 13 let a celkem má nalétáno přes 10 000 hodin. Policie podle BBC potvrdila, že sice měl kdysi licenci na řízení malých letadel, ale ta už dávno propadla. A na velké dopravní letouny se navíc nikdy nevztahovala.

Falešný pilot dodal, že se mu po odhalení vlastně ulevilo a rovnou v pilotní kabině si strhl z uniformy pilotní prýmky. Turecká společnost Corendon Airlines vydala prohlášení, podle něhož pro ni muž pracoval už dva roky a "firmu dokonale oklamal falešnými papíry".

Nakonec se však turecká firma od policie dozvěděla, že její letadla řídí nekvalifikovaná osoba a při odletu Boeingu 737 z Amsterdamu již měla připraveného náhradního pilota.

Podvodník je teď ve vazbě a čeká na soud za falšování dokladů a létání bez nutných povolení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám