Hlavní obsah

Expres zastavil, aby nezkazil dívce život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonské vlaky, a zvláště pak ty expresní, jsou pověstné svou přesností. Ovšem že jejich strojvedoucí nemají místo srdce jízdní řád, potvrdila osádka přeplněného expresního vlaku, který neplánovaně zastavil, aby jedna jediná cestující nezmeškala přijímací zkoušky na střední školu.

Článek

"Rozhodli jsme se, že nemůžeme váhat, když je v sázce budoucnost mladé osoby," cituje agentura AP oficiálního činitele japonské železnice, který si nedokázal vzpomenout na žádný podobný případ.

Výjimku výjimek způsobila patnáctiletá dívenka, na kterou v pondělí čekaly přijímací zkoušky na prestižní střední školu na tokijském předměstí. Ale spletla si vlaky a místo do lokálky nastoupila do expresu, který měl mít další zastávku až v centru Tokia.

Ochromená hrůzou, že zmešká životně důležité zkoušky, se dívenka rozplakala, což upoutalo pozornost spolucestujících, kteří přivolali průvodčího. A přesně jako v pohádce o kohoutkovi šel průvodčí za strojvůdcem, ten konzultoval vedení železnice a dostal povolení neplánovaně zastavit, aby si dívenka mohla vystoupit.

Rodiče dívky, jejíž jméno zpráva neuvádí, večer volali na ústředí železnice, že dcera dorazila na zkoušky včas. Výsledky ještě známy nejsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám