Hlavní obsah

Elton John se před svatbou pokusil o sebevraždu

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dnes je jasné, proč Eltonu Johnovi manželství s Lindou Woodrowovou nevyšlo. Homosexuální zpěvák se pustil do heterosexuálního svazku kvůli společnosti. Aby se mu však na poslední chvíli vyhnul, pokusil se spáchat sebevraždu. Jeho textař Bernie Taupin vešel do místnosti, kde ležel Elton s hlavou v plynové troubě.

Článek

"Bernie vešel dovnitř, když se Elton pokoušel spáchat sebevraždu. Měl si brát ženu jménem Linda Woodrowová. Elton strčil hlavu do trouby. Ale Bernie se mu nedokázal přestat smát. Elton si totiž nastavil plyn na minimum a navíc měl všechna okna otevřená. A co víc, hlavu si pohodlně uložil na polštář," píše se v nové Johnově autobiografii.

Elton láskami docela trpěl a choval se kvůli nim často dost pošetile. Jednou odvolal dlouho připravovaný vánoční večírek, protože se jeho tehdejší partner Charles nechtěl na akci dostavit. "Vešel jsem do kuchyně a byla tam ta velká krůta, z níž byl odřezán jeden díl, a také tam byl obrovský koláč, opět bez jednoho dílu. A Elton tam seděl v slzách," tvrdí hudebník Gary Osborne.

Legendární zpěvák pak upadl do depresí a ležel několik dní v posteli hotelového pokoje, aniž k sobě pouštěl jakékoli osoby. "Elton sbíral Tiffanyho lampy. Byla tam jedna, o které nám říkal, že stála patnáct tisíc liber. Můj syn běžel pokojem, zavadil za šňůru a rozbil ji na střepy. Elton si ho přivinul k sobě a řekl: 'Nic si z toho nedělej, drahoušku, je to pouze věc. Vždycky můžeš věci nahradit. Jen lidi nemůžeš nahradit'," vyprávěl Osborne.

Dnes už je Eltonova psychika výrazně stabilnější. Může za to také jeho dlouhodobý partner David Furnish, s nímž v prosinci 2005 vstoupil do registrovaného partnerství.

V letech 1984 až 1987 byl Elton John, vlastním jménem Reginald Kenneth Dwight, ženatý s Renate Blauelovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Elton John by nejraději zakázal církve

Britský hudebník Elton John vzbudil pořádný rozruch, když v rozhovoru pro nedělní Observer on Sunday pronesl velmi kontroverzní slova na adresu organizovaného...

Elton John urazil australského premiéra

Rockový hudebník sir Elton John se drží hesla co na srdci, to na jazyku. A tak když se ho během jeho nynějšího turné po Austrálii jeden novinář zeptal,...

Výběr článků

Načítám