Hlavní obsah

Dvě sestry přivedly v Brně téměř v jednu chvíli na svět tři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dva kuriózní porody se ve středu dopoledne odehrály v porodnici na Obilním trhu v Brně. V rozmezí pouhých devíti minut v ní přivedly na svět dvě sestry tři zdravé děti.

Článek

"Něco takového si skutečně za svoji mnohaletou praxi nepamatuji. Sestry přitom nejsou dvojčata a u obou se porod konal v řádném termínu," řekl šéf porodnice Pavel Ventruba.

První porod se odehrál v 10:10, kdy pětadvacetiletá žena přivedla na svět dceru Lucinku. Za pár minut na to začala k překvapení všech rodit na sousedním sále její o dva roky starší sestra. Záhy se jí narodila dvojčata - synové Dušan a Dominik.

Všichni jsou v pořádku, doplnil Ventruba s tím, že nemocnice nebude s ohledem na přání matek zveřejňovat jejich jména. Obě ženy mají již doma dítě. Jedna má dvou a druhá šestiletou dceru.

"I na porodních sálech se dějí kuriózní příhody. Něco takového jsme ale tady ještě neměli," dodal lékař.

Porodnice na Obilním trhu je propojena s porodnicí v nemocnici v Brně-Bohunicích. V obou zařízeních přijde za rok na svět asi 5500 dětí, tedy denně od 15 do asi 25 novorozenců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám